Нетаняху: Израел ще влезе в Рафа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Израел ще проведе операция срещу "Хамас" в южния град Рафа в Газа независимо дали ще бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху,.

"Идеята, че ще прекратим войната, преди да бъдат постигнати всички нейни цели, е изключена", заяви Нетаняху.

Нетаняху заяви, че Израел ще влезе в Рафа, за да унищожи намиращите се там батальони на групировката "със или без споразумение", предаде БТА. Израел и "Хамас" преговарят за споразумение за прекратяване на огъня, което има за цел да освободи заложниците и да облекчи до известна степен положението на палестинците в обсадения анклав.

Нетаняху обеща да постигне "пълна победа" във войната и се сблъска с натиска на партньорите си от националистическото управление да започне офанзива в Рафа, който според Израел е последната голяма крепост на "Хамас".

Нетаняху многократно е отхвърлял прекратяването на войната в замяна на освобождаване на заложници и твърди, че настъплението към Рафа е от решаващо значение за унищожаването на бойците след нападението им срещу Израел на 7 октомври, което предизвика конфликта. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток